MALZEMELER:
* 1 su bardağı esmer bulgur
* 1 su bardağı haşlanmış mercimek
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
HAZIRLANIŞI:
soğanları küçük doğrayalım. sıvı yağda kavuralım.Güzelce yıkayıp süzdürdüğümüz esmer bulgur umuzuda soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim.Baharatlarını ve kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi,salçayı ilave edelim.yaklaşık bir su bardağı suyu ekleyip pişirelim.ocağı kapamaya yakın önceden haşladığımız yeşil mercimekleri ilave edelim.10 dakika demlenen pilavımızı servis yapalım..
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder