8 Şubat 2013 Cuma

FELLAH KÖFTE





MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Islamak için su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Sos için
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI:

Bulgur sıcak suyla ıslatılır. Kabardıktan sonra yumurta,un ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. Küçük parçalar kopartılıp ıslattığımız elimizle yuvarlanır. Tepsi üzerine sıralanır. Tencerede kaynamış suda 10 dk haşlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağ da yaktığımız kırmızı toz biber gezdirilip servis edilir. Arzu edilirse yağda salça kavrulup ve nane ile de servis edilebilir..


AFİYET OLSUN......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder