MALZEMELER:
*6 adet kabak(1 kg)
* 200gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı salça
*2 domates
*1/2 çay bardağı zeytinyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1/2 demet maydonoz
*1/2 demet dere otu
* kırmızı pul biber
*Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
kabakları güzelce yıkayıp kurulayalım. dışını tırtıklı bıçakla soyalım. ortadan ikiye bölüp içini çıkartalım. kabakları sıvı yağda kızartalım.
iç malzeme için soğanları incecik doğrayalım yıkanmış piriçlere kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip iyice harmanlayalım.kabaklara iç harçtan dolduralım ve domates kabakları ile kapayıp tencereye dizelim.üzerine zeytin yağı gezdirelim göz kararı su ile pişirelim.
AFİYET OLSUN.....
ELLERİNİZE SAĞLIK RESİM HARİKA...GECE GECE SABIR YARABBİ:)AFİYETLER OLSUN SİZE
YanıtlaSil