Herkese hayırlı cumalar......
MALZEMELER:
* 1 kg aşurelik buğday
* 2.5 su bardağı kuru fasulye
* 2.5 su bardağı nohut
* 4 adet elma
* 4 adet elma
* 1.5 su bardağı kuru kayısı
* 1.5 su bardağı kuru incir
* 1.5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
* 1 paket kuş üzümü
* 2 paket çam fıstığı
* 1 su bardağı fıstık
* 2 kg bardağı şeker
* 2 paket çam fıstığı
* 1 su bardağı fıstık
* 2 kg bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 çay kaşığı tarçın
* 10 adet karanfil
* 5-6 adet tane karabiber
* 1 fiske tuz
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* aldığı kadar sıcak su
üzeri için:
* 1 su bardağı ceviz içi
* nar taneleri
* fındık
* tarçın
* çörek otu
YAPILIŞI:
Bir gece önceden nohut ve fasulyeyi ıslayalım.buğdayı da güzelce yıkayıp su ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.ertesi günü nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım.buğday sabaha kadar suyunu çekmiş ve açılmış olacak su ilavesi ile pişirmeye başlayalım. elmaları küçük doğrayıp biraz haşlayalım.buğdaya kabukları soyulmuş nohutu ve arkasından fasulyeyi ekleyelim.üzüm ,küçük doğranmış kuru incir ve kayısıyı ayrı ayrıhaşlayalım.aşureye tek tek ekleyelim. karanfilleri ve karabiberleri de biraz su ile kaynatıp suyunu aşuremize ekleyelim ekleyelim.fıstıklar,susam,tuz ve şekeri (damak zevkine göre artırıp azaltabilirsiniz)de ekledikmi aşuremiz tamamdır.aşureyi pişiriken devamlı karıştırmayı unutmayalım.aşuremizi ceviz nar taneleri tarçın ve çörek otu ile süsleyip servis edelim.....
AFİYET OLSUN.......
* 10 adet karanfil
* 5-6 adet tane karabiber
* 1 fiske tuz
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* aldığı kadar sıcak su
üzeri için:
* 1 su bardağı ceviz içi
* nar taneleri
* fındık
* tarçın
* çörek otu
YAPILIŞI:
Bir gece önceden nohut ve fasulyeyi ıslayalım.buğdayı da güzelce yıkayıp su ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.ertesi günü nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım.buğday sabaha kadar suyunu çekmiş ve açılmış olacak su ilavesi ile pişirmeye başlayalım. elmaları küçük doğrayıp biraz haşlayalım.buğdaya kabukları soyulmuş nohutu ve arkasından fasulyeyi ekleyelim.üzüm ,küçük doğranmış kuru incir ve kayısıyı ayrı ayrıhaşlayalım.aşureye tek tek ekleyelim. karanfilleri ve karabiberleri de biraz su ile kaynatıp suyunu aşuremize ekleyelim ekleyelim.fıstıklar,susam,tuz ve şekeri (damak zevkine göre artırıp azaltabilirsiniz)de ekledikmi aşuremiz tamamdır.aşureyi pişiriken devamlı karıştırmayı unutmayalım.aşuremizi ceviz nar taneleri tarçın ve çörek otu ile süsleyip servis edelim.....
AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder