18 Nisan 2012 Çarşamba

MOR LAHANALI KISIR

Herkese  mutlu bir gün diliyorum...
Yine yağmurlu ve kapalı bir hava var dışarıda..Bu tarifle günü  biraz renklendirelim....



MALZEMELER:
* 2 Su bardağı kısırlık bulgur
* 2 Su bardağı kaynar su
* 1tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* 2 adet domates
* 4-5 yaprak marul
* 1 adet küçük boy mor lahana
* 1 baş kuru soğan
*1 diş sarımsak
* 1/2 demet maydanoz
* taze soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
* nar ekşisi veya limon suyu 
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Öncelikle bulguru genişçe bir kapta sıcak su ile ıslayalım.Bir baş soğanı küçük küçük doğrayıp yarım çay bardağı yağda kavuralım. Salçaları da ilave edip bir iki defa çevirip altını kapatalım.Diğer yanda mor lahana,marul, taze soğan ve maydanozu ince ince kıyalım.domateslerimizi de küçük küçük doğrayalım.demlenmiş bulgura kavurduğumuz soğanlı salçayı ilave edip yoğuralım.Baharatlarımızı da ilave edelim.damak zevkimize göre limon suyu yada nar ekşisini ilave edip kıydığımız sebzelerle buluşturalım.servis tabağına alıp servis edelim......
AFİYET OLSUN........

2 yorum:

  1. eline sağlık kısırı çok severim izninle izlemeye aldım

    YanıtlaSil