7 Şubat 2014 Cuma

MİDYE BÖREK



Herkese mutlu hafta sonları....
Görüntüsü değişik şık ,lezzetli ,pratik börek....




MALZEMELER:

* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı ılık su
* 3 çorba kaşığı margarin

iç malzemesi:

*haşlanmış patates
* 1 adet soğan
* maydonoz
* tuz
* karabiber

üzeri için :

*2 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Öncelikle iç harcı hazırlayalım...1 adet soğanı sıvı yağda kavuralım ve haşlanıp rendelediğimiz patatese ilave edelim.maydonoz ve arzu ettiğimiz baharatlarla karıştıralım...Yufkaların her birini 4 parçaya bölüyoruz.
Bir kapta erimiş margarin ve ılık suyu karıştırıyoruz.yufkaya önce margarin su karışımını sürüyoruz.
 kenarlarından uç kısma doğru çekerek ortada birleştiriyoruz. oluşan kulakcıkları üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Uç kısmına patatesli harçtan  koyuyoruz ve sarıyoruz.
 midyeye benzeyen kısmının üste  getiriyoruz.Her bir yufka parçasını bu şekilde hazırladıktan sonra börekleri  fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine 2 yumurta sarısını sürüyoruz. haşaşla süslüyoruz....
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Merhabalar..Blogunuzun yeni misfiriyim,böreklere bayıldım..Ellerinize sağlık,çok pratikler..Sizi takibe aldım..Tanışmaya banada beklerim.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. www.nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık nefis görünüyor. iadeyi ziyarete geldim görüşmek üzere sevgilerimle

    YanıtlaSil