MALZEMELER:
* 2 Su bardağı kuru barbunya
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
*1/2 çay bardağı zeytinyağ
* tuz
* maydanoz
* limon
YAPILIŞI:
Bir gece önceden ısladığımız barbunyaları süzüp 30 dakika haşlayalım.Patates ve havuçları küp küp doğrayalım.soğanları ince doğrayıp zeytin yağında kavuralım.patates ,havuç ve salçayı ekleyelim üzerine haşlanmış babunyaları ekleyelim.sarımsak tuz ve şekeri ilave edip suyunu ekleyelim ve barbuyalar yumuşayana kadar pişirelim.tuzunu ayarlayıp, maydanozu serpelim ve limon sıkıp servis yapalım...
AFİYET OLSUN...
ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık bayılırım barbunyaya nefis gözüküyor, afiyet şekerler olsun canım,sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık bende çok severim hatta blogumdaki bugünkü postum zeytinyağlı barbunya. soğuk soğuk ve limonlu harika.
YanıtlaSileline sağlık nurancım
YanıtlaSil