3 Mayıs 2012 Perşembe
SEBZELİ PİLAV
MALZEMELER:
* 2 Su bardağı pirinç
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1çay bardağı haşlanmış küp havuç
* 1 çay bardağı haşlanmış küp patates
*1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 4 su bardağı sıcak su yada et suyu
*tuz
*karabiber
YAPILIŞI:
Sebzeli pilav için hazır garnitür kullanabilirsiniz ama ben kendim haşlanmayı tercih ediyorum.Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.Sıvı yağ da pirinçleri 5 dakika kadar kavurup suymuzu ve tuzu ilave edelim.Göz göz olmaya yakın haşlanmış sebzelerimizi ve tereyağı ilave edip harmanlayalım.altını kapatıp 10 dakika dinlendirip servis yapalım.....
AFİYET OLSUN....
27 Nisan 2012 Cuma
YALANCI KESTANELİ PASTA
Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günki dualarınız kabul olsun
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN......
Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen tatlımız .....Fazla haşlanan fasulyeleri böyle değerlendirdim..tabaklarındaki tatlılar bitinceye kadar kimseye malzemesini söylememiştim herkes kestane tahmini yaptı ... güzel ,hafif tatlı neyse lafı uzatmadan tarife geçeyim.....
MALZEMELER:
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1.5 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 paket vanilya
* 1paket kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı un
Çikolata sosu için:
* 2.5 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 paket kremşanti
YAPILIŞI:
Haşlanmış kuru fasulyeleri robottan geçirip püre yapalım.Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp püreyi ilave edelim.Kabartma tozu ,vanilya ve 2 çorba kaşığı un ekleyip güzelce karıştıralım.Cevizleride ilave edip yağlanmış borcama döküp 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
Çikolata sosu malzemelerini kaıştırıp muhallebi gibi pişirelim.Ilınan kekimizin üzerine dökelim.Kremşantiyide üzerindeki tarife göre hazırlayıp çikolata sosun üstüne yaylım.Pastamız hazır.....
AFİYET OLSUN......
Kaydol:
Yorumlar (Atom)