7 Nisan 2012 Cumartesi

LORLU KURABİYE

Herkeze mutlu hafta sonları.....Yaptığımız loru değerlendirme zamanı......

MALZEMELER:
*250 gr tatlı lor
* 1 su bardağı toz şeker
*125 gr margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
* aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
*toz şeker 
YAPILIŞI:
Lor ile şekeri karıştıralım.ortasını açıp margarin,yumurta,kabartma tozu,vanilyayı ilave edip karıştırın.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım.Merdane yardımı ile açıp istediğimiz kalıplarla keselim.İri taneli toz şekere bulayıp önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.........





2 Nisan 2012 Pazartesi

TATLI LOR

Geçen hafta köylü pazarına denk geldim.....Taze mis gibi katkısız sütleri  görünce aldım.Amacım eve gelip hemen kaynatıp içmekti ama olmadı....Malesef eve geç geldiğimizden olsa gerek süt kesildi.Allahtan annemin yaptığı gibi birazını ısıtmıştım..Durum böyle olunca bende lor yapmaya karar verdim. Kahvaltıda reçelle mükemmel oluyor.......

MALZEMELER:
*2 lt süt
*1 kutu krema (200ml)
* 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini tencereye alıp güzelce karıştıralım.Kaynayıncaya kadar arada bir karıştıralıp.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp 15 dakikakaynatalım ocağı kapatıp 15 dakika da dinlendirelim.Temiz tülbentimizi ıslatıp iyice sıkalım.Derin bir kabın içine serip kesilen sütü içine boşaltalım.Tülbenti bağlayıp süzülmesini sağlamak için yüksek bir yere asalım...Suyu iyice süzülünce buzdolapta dinlendirelim.....3-4 gün içinde tüketin...eğer süre kullanılmayacaksa buzdolabı  poşetine koyup donduruca uzun süre saklayabilirsiniz.....
AFİYET OLSUN.........