16 Şubat 2013 Cumartesi

KABAK DOLMASI




MALZEMELER:



*6 adet kabak(1 kg)
* 200gr kıyma
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı salça
*2 domates
*1/2 çay bardağı zeytinyağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı karabiber
*1/2 demet maydonoz
*1/2 demet dere otu
* kırmızı pul biber
*Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:


kabakları güzelce yıkayıp kurulayalım. dışını tırtıklı bıçakla soyalım. ortadan ikiye bölüp içini çıkartalım. kabakları sıvı yağda kızartalım.
iç malzeme için soğanları incecik doğrayalım yıkanmış piriçlere kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip iyice harmanlayalım.kabaklara iç harçtan dolduralım ve domates kabakları ile kapayıp tencereye dizelim.üzerine zeytin yağı gezdirelim göz kararı su ile pişirelim.

AFİYET OLSUN.....

11 Şubat 2013 Pazartesi

AHŞAP BIÇAKLIĞIM YENİLENDİ

Mutlu ,sağlıklı bir hafta dilerim hepinize...

Boya işinden bıçaklığım da nasibini aldı...


8 Şubat 2013 Cuma

FELLAH KÖFTE





MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Islamak için su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Sos için
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI:

Bulgur sıcak suyla ıslatılır. Kabardıktan sonra yumurta,un ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. Küçük parçalar kopartılıp ıslattığımız elimizle yuvarlanır. Tepsi üzerine sıralanır. Tencerede kaynamış suda 10 dk haşlanır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağ da yaktığımız kırmızı toz biber gezdirilip servis edilir. Arzu edilirse yağda salça kavrulup ve nane ile de servis edilebilir..


AFİYET OLSUN......